Diaspora, reacție dură la impozitul “marca” Ponta: "Așteptați cei 10 euro de la toți românii din străinătate sau doar de la cei cărora le-ați permis să voteze?"

Diaspora, reacție dură la impozitul “marca” Ponta: "Așteptați cei 10 euro de la toți românii din străinătate sau doar de la cei cărora le-ați permis să voteze?"
Foto: rgnpress.ro

Asociațiile românilor din străinătate i-au răspuns în termeni duri lui Victor Ponta, care a sugerat că se gândește la impozitarea Diasporei.

Premierul a declarat  că s-ar strânge mai mulți bani la buget dacă fiecare român din Diaspora ar plăti 10 euro luna pentru sistemul social.

„Avem o realitate, trei milioane din populația dinamică cu capacitate de muncă din România sunt în afara țării și nu plătesc niciun leu la sistemul social. Dar gândiți-vă, dacă cei trei milioane ar cotiza cu zece euro pe lună la bugetul social al României, ar fi o contribuție pe care am simți-o. Deci, e o problemă și cred că creșterea numărului de contribuabili este singura soluție sustenabilă pe termen lung”, a spus șeful Executivului.

„Despre cine vorbește domnul Ponta? Cine sunt oamenii din Diaspora? Pe cine dorește Premierul României sa impoziteze? Cei care au plecat din țara lor dragă, împinși de lipsa locurilor de muncă, lăsând în urmă prieteni dragi, părinți sau chiar copii; cei plecați pentru că în țara lor politicienii au fost mai atenți să-și umple buzunarele decât să creeze locuri de muncă; cei plecați să strângă un ban, pe care de cele mai multe ori îl trimit în țară la copii, părinți, sau rude, pentru ca aceștia să aibă un trăi mai decent”, se arată în comunicatul Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE), semat de Daniel Tecu, președintele organizației, informează paginadepolitica.ro.

Asociația afirmă că deși Victor Ponta a locuit pentru scurt timp în Diaspora, el „nu a înțeles nimic din drama pe care o trăiesc românii din afara granițelor”.

„Tot așteptăm ca Guvernul României să repatrieze românii decedați care zac prin frigiderele altor țări; tot așteptăm să se reducă taxele consulare; așteptăm ca într-o zi România să fie pregătită să-i primească pe cei care doresc să se întoarcă acasă, iar profesorii și medicii să nu mai părăsească țara. Și în schimb la ce se gândesc politicienii noștri? Cum să bage mână în buzunarul românilor din diaspora și să le mai scoată 10 euro pe luna. Semănați perfect cu acei români care ne fac de rușine prin orașele Europei, care stau cu mâna-ntinsă, cerșind milă trecătorilor„, a precizat FADERE.

Românii din străinătate au pus și o întrebare retorică în legătură cu impozitul lui Ponta: „Așteptați cei 10 euro de la toți românii din Diaspora sau doar de la cei cărora le-ați permis să voteze?”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`