Ipoteză în cazul plecării lui Maior de la SRI: A fost forțat să demisioneze pentru a se bloca dosarele DNA (VIDEO)

Ipoteză în cazul plecării lui Maior de la SRI: A fost forțat să demisioneze pentru a se bloca dosarele DNA (VIDEO)
Foto: sri.ro

După ce George Maior a demisionat din fruntea Serviciului Român de Informații, o nouă ipoteza a plecării acestuia de la SRI este conturată de directorul Asociaației pentru Implementarea Democrației, Alexandru Cumpănașu.

Acesta este de părere că nu conflictul dintre SRI și Curtea Constituțională pe tema legilor care vizează siguranța națională a fost motivul pentru care Maior a demisionat din fruntea SRI, ci presiunea uriașă pe care procurorii o pun asupra tuturor partidelor prin anchetele fără precedent care au loc, în special prin dosarul Microsoft.

Analistul a lansat această ipoteză în cadrul emisiunii „Ultimul Cuvânt”, realizată de jurnalistul Cătălin Striblea, pe B1 Tv.

”Este o părere personală, bazată însă pe informații, cu toţii avem surse. Nu era de aşteptat să se întâmple zilele acestea. Eu cred că este o demisie a lui George Maior, nu o demitere”, a explicat Alexandru Cumpănașu.

”Nu este firesc ca șeful unui serviciu special important să plece fără explicații, fie din partea sa, fie a președinției. Dacă ar fi apărut un incident de securitate și s-ar fi constatat că e responsabilitatea lui, se putea recurge la o demitere/demisie. Dar nu a existat niciun astfel de incident, dimpotrivă, mandatul lui Maior a fost unul cu multe reușite.

Cred că plecarea poate avea legătură cu unele anchete ample pe care le aveau în derulare procurorii, cu sprijinul SRI. Iar demisia lui Maior a venit pe un fond mare de presiune. Sunt mulţi oameni politici anchetaţi. Nu spun că știu, dar pot face o deducție, pe baza punerii în context. Politicieni din toate partidele, poate nu lideri din prima linie, dar aflați în structuri de conducere, ar fi vizați de această anchetă. Cred că acest context a crescut presiunea, ducând la plecarea lui Maior.

Conducerea DNA nu putea  fi decapitată, ci doar structura de suport. Nu spun că ancheta nu va continua, prim-adjunctul lui Maior, Coldea, va duce mai departe ancheta, dar s-a dat o satisfacție temporară structurilor politice, în acest moment.

Astfel se va reduce presiunea, timp în care cercetările sunt aprofundate. De fapt, sunt convins că Florian Coldea va continua aceste mega-anchete, inclusiv împreună cu partenerii euro-tlantici”, a precizat Alexandru Cumpănașu.

Alexandru Cumpanasu, despre demisia lui George Maior

Urmăriți B1TV.ro și pe
`