Jurnalistul Liviu Avram, despre declarațiile lui Klaus Iohannis: Să ai o părere înseamnă să conduci o țară, nu doar consultări

Jurnalistul Liviu Avram, despre declarațiile lui Klaus Iohannis: Să ai o părere înseamnă să conduci o țară, nu doar consultări
Foto: presidency.ro

Jurnalistul Liviu Avram a comentat, într-un editorial publicat pe site-ul Adevarul, declarațiile președintelui Klaus Iohannis de miercuri seara, după terminarea consultărilor cu partidele de la Cotroceni.

Klaus Iohannis este criticat de Liviu Avram pentru lipsa unei direcții în ceea ce privește principalele subiecte discutate la Cotroceni.

Jurnalistul explică faptul că în privința modului de alegere a primarilor și a consilierilor locali, atât PSD cât și PNL au interese personale în a susține alegerea dintr-un singur tur, respectiv alegerea în două tururi.

Liviu Avram critică faptul că președintele nu a exprimat o părere cu privire la schimbarea legislației electorale, explicând că dacă președintele Iohannis dă direcție și sens unei reforme legislative, „nu înseamnă scandal ca Băsescu”, ci dimpotrivă, „înseamnă să conduci o țară”.

„ În discursul său de miercuri seara, Klaus Iohannis a spus că e momentul să trecem la o nouă etapă a democraţiei româneşti, pe care a aşezat-o pe trei direcţii majore: participarea, integritatea şi durabilitatea.
În prima direcţie a inclus nu doar participarea la vot, ci şi participarea cetăţenilor la viaţa politică în general. Iar cea mai uşoară metodă de a curma participarea este înlocuirea dezbaterii consistente, de substanţă, cu declaraţii şi comunicate de PR care mimează unanimitatea, simulează înfrăţirea între partide şi plantează panseluţe în Piaţa Endependenţi”, mai scrie Liviu Avram în editorialul publicat pe site-ul Adevarul.

Declarații președintele Klaus Iohannis 28 ianuarie

Urmăriți B1TV.ro și pe
`