Klaus Iohannis, la întâlnirea cu diplomații: Promisiunea mea de a face altfel de politică privește în mare măsura politica externă (VIDEO)

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu diplomații: Promisiunea mea de a face altfel de politică privește în mare măsura politica externă (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul unei întâlniri cu diplomații, că promisiunea făcută la începutul mandatului său de a face o altfel de politică se referă  în mare măsură la politica externă și că România trebuie să răspundă așteptărilor partenerilor internaționali.

”Promisiunea mea de a face altfel de politică privește în mare măsura politica externă. Îmi doresc o politică vizonară pe plan extern. Avem datoria sa ne ridicăm la nivelul așteptărilor statelor prietene și partenere. Seriozitatea, coerența și predictibilitatea sunt principii care definesc construcția unei Românii puternice și prospere. Aceste principii trebuie să stea la baza politicii externe”, a declarat șeful statului.

”Împărtășim vederi comune referitoarea la statul de drept, conservarea păcii și eliminarea oricărei surse de conflict. Văd membrii corpului diplomatic nu doar ca un punct important între mine și conducerea statelor, ci ca prietreni”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a mai declarat că locul României este în zona Schengen, arătând că țara noastră îndeplinește criteriile de aderare la spațiul de liberă circulație.

Klaus Iohannis, la întâlnirea cu diplomații

Urmăriți B1TV.ro și pe
`