Liberalii au anunțat propunerile cu care se vor prezenta la consultări: PNL vrea reducerea numărului de parlamentari și eliminarea donațiilor din campanie

Liberalii au anunțat propunerile cu care se vor prezenta la consultări: PNL vrea reducerea numărului de parlamentari și eliminarea donațiilor din campanie
Foto: B1 TV

PNL a anunțat luni componenţa delegaţiei pentru consultările organizate de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, precum și propunerile pe care formațiunea le va avansa în cadrul discuțiilor cu șeful statului.

„Delegaţia nostră va fi condusă de co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Vor mai participa Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, Gheorghe Flutur şi Ciprian Dobre, preşedintele consiliului judeţean Mureş”, a declarat vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește propunerile pe care le vor face liberalii, Mihai Voicu a precizat că PNL susţine revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, „un lucru care ţine de reprezentarea democratică şi de legitimitatea alesului local”, acelaşi mod de alegere fiind susţinut şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

Referitor la alegerile parlamentare, vicepreşedintele PNL a afirmat că liberalii susţin reducerea semnificativă a numărului de parlamentari şi „împiedicarea ca pe cale artificială, din cauza efectelor legii electorale, acest număr de parlamentari să crească în urma alegerilor”.

„Dorim introducerea votului prin corespondenţă pentru românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara României”, a mai spus Voicu.

El a subliniat și necesitatea ca legile electorale să fie adoptate în Parlament până pe 5 mai, astfel încât să poată fi aplicate conform deciziei Curţii Constituţionale.

În ceea ce privește finanţarea campaniilor electorale, vicepreşedintele PNL a menţionat că este susţină varianta finanţării de la bugetul de stat a cheltuielilor de campanie, cu impunerea unor praguri în lege.

Totodată, Mihai Voicu a anunțat că PNL susţine accelerarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentarilor sau a începerii urmăririi penale pentru actuali sau foşti miniştri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`