Klaus Iohannis, după vizita la arhivele CNSAS: Aici se găsește documentarea pentru o parte importantă din istoria noastră (VIDEO)

Klaus Iohannis, după vizita la arhivele CNSAS: Aici se găsește documentarea pentru o parte importantă din istoria noastră (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a vizitat luni dimineață arhivele Consiliului Național pentru Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) din Popești Leordeni. La încheierea vizitei, șeful statului a declarat că aceste arhive reprezintă o parte importantă din istoria României și că a discutat cu reprezentanții instituției despre problemele cu care se confruntă aceasta.

”Aici se găsește documentarea pentru o parte foarte importanta din istoria noastră. Sunt bucuros că am fost așteptat de conducerea CNSAS care mi-a prezentat lucruri importante despre cum e construită aceasta arhivă și despre problemele cu care se confruntă. Avem de-a face  cu o problema de fonduri, care se poate rezolva relativ ușor. Am convenit să primesc un memoriu din partea instituției cu principalele probleme cu care se cofruntă.”, a spus Iohannis.

Cu această ocazie, președintele a precizat din nou că își dorește înfințarea unui muzeu al comunismului la care arhivele CNSAS ar putea avea o contribuție importantă.

”Este un lucru care se leagă de o ideea de-a mea mai veche. Am enunțat un concept, un muzeu al comunismului în România și cu sigurantă aceasta arhivă va contribui cu piese la acest muzeu. Mi se pare foarte important să nu trecem prea repede peste istoria noastră recentă. Nu am reușit să cunoaștem suficient de bine istoria recentă, anii comunismului”, a mai spus șeful statului.

Iohannis, după vizita la arhivele CNSAS

Urmăriți B1TV.ro și pe
`