Împărțeala în teritoriu a PNL îi supără pe vechii PDL-iști: Vechii liberali vor conduce 27 de organizații, în timp ce oamenii lui Blaga doar 13

Împărțeala în teritoriu a PNL îi supără pe vechii PDL-iști: Vechii liberali vor conduce 27 de organizații, în timp ce oamenii lui Blaga doar 13

Liderii noului PNL au finalizat algorimul după care se va face fuziunea în teritoriu, conform unor surse politice.

Conducerea centrală ar fi anunţat că 80% va conta rezultatul de la europarlamentare și 20% aleșii locali din fiecare județ. Conform acestor calcule, vechiul PNL va conduce 27 de organizații, în timp ce PDL va avea doar 13. Oamenii lui Vasile Blaga sunt însă nemulţumiţi de pretenţiile liberalilor.

Luptele sunt însă din ce în ce mai acerbe în interiorul noului PNL. Vechii liberali și democrat-liberalii lui Vasile Blaga se luptã pentru conducerea organizațiilor din teritoriu. Vechiul PNL va conduce 27 de organizații, în timp ce PDL va avea doar 13, anunță jurnaliștii de la știripesurse.ro. Ceea ce înseamnă că democrat liberalii nu vor avea nici jumătate față de liberali.

În teritoriu, structura va fi președinte și președinte executiv, iar în cadrul Biroului Județean se va reflecta majoritatea partidului care domnină județul.

La nivelul Capitalei va fi paritate, fiecare dintre două partide va avea lideri în câte trei sectoare. La nivel central, organizația de București va fi condusă de Adriean Videanu de la PDL și de Teodor Atanasiu din PNL, mai notează sursa.

În teritoriu există o singură organizație unde este război pe fațã, la Brãila. Cel mai probabil aceștia vor apela la arbitrajul de la centru.

Probleme sunt și în Gorj, unde democrat-liberalii se folosesc de problemele în justiție pe care le au colegii din PNL pentru a obține controlul. La Deva, liberalii se bat între ei după arestarea liderului Mircea Moloț. Situația este tensionată și la Neamț sau Brăila.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`