Victor Ponta: PSD va participa la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis și va face propuneri privind numărul parlamentarilor

Victor Ponta: PSD va participa la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis și va face propuneri privind numărul parlamentarilor
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a anunţat că social-democrații vor participa săptămâna viitoare la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis şi că aceștia vor merge cu propunerile lor, care vizează inclusiv reducerea numărului de parlamentari, informează Mediafax.

 ”Vom participa la consultările cu şeful statului, nu ne deranjează să mergem la mediere la preşedinte pe Codul Electoral. Nu avem orgolii de acest gen. Mergem cu propunerile noastre, care ţin de modul de alegere a Parlamentului, şi anume reducerea numărului de parlamentari. Mergem să ne spunem punctele de vedere, după care, în comisia parlamentară specială, reprezentanţii noştri vor merge în direcţia stabilită”, a anunţat premierul.

Președintele Klaus Iohannis a lansat vineri o invitație oficială partidelor și formațiunilor politice din Parlament, la consultări, miercuri, 28 ianuarie.

Pe agenda discuţiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor politice şi accelerarea procedurilor privind ridicarea imunităţii parlamentare, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit calendarului consultărilor, fiecare partid ar urma să stea o oră la discuţii cu şeful statului, PSD intrând la consultări de la ora 10.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`