Klaus Iohannis: Cu acest guvern, nu pot să-mi pun în practică gândirea mea pentru România. Îmi doresc un guvern PNL, cu Predoiu premier

Klaus Iohannis: Cu acest guvern, nu pot să-mi pun în practică gândirea mea pentru România. Îmi doresc un guvern PNL, cu Predoiu premier
Foto: presidency.ro

Klaus Iohannis şi-ar dori să colaboreze cu un Guvern PNL, condus de Cătălin Predoiu, mai degrabă decât cu actualul Executiv. Anunţul a fost făcut de preşedinte într-un interviu televizat.

”Da, eu îmi doresc un Guvern PNL. Nu fac niciun secret din asta”, a spus Iohannis, la Realitatea TV, recizând că ”una este ce avem acum, colaborăm instituţional, alta este dacă va fi un guvern, acum sau după 2016, cu cât mai repede cu atât mai bine”.

”Cu siguranţă, opţiunea mea este cea pe care am menţionat-o din vară, încoace. Cătălin Predoiu este premierul desemnat, în continuare, din partea PNL. Domnul Predoiu conduce o echipă a PNL, care lucrează la programul de guvernare şi ştiu că îl armonizează cu programul pe care l-am prezentat eu în campania electorală. Aceste lucruri sunt arhicunoscute, nu văd niciun motiv pentru care, acum, după ce am câştigat alegerile, să spun altceva”, a precizat Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, şeful statului a vorbit pentru prima oară deschis despre relaţia cu Victor Ponta. Chiar dacă a promis în campanie că va colabora cu orice Guvern, Iohannis recunoaşte că ar prefera un Guvern liberal în locul executivului condus de Victor Ponta.

„Am avut mai multe discuţii cu domnul Ponta pe diverse teme, mi se pare absolut normal ca preşedintele şi primul ministru şă vorbească despre problemele României.În vara lui 2014 am început să lucrez la un proiect pentru 10 ani, în care schimbăm România, dar pentru asta am nevoie de un alt guvern, unul cu aceleaşi principii ca şi mine. DA, îmi doresc un guvern PNL, pentru că trebuie să avem abordări similare. Am nevoie de un guvern lângă care să mă simt confortabil. Nu resping acest guvern, dar nu văd cum mă poate ajuta să creez o Românie puternică şi prosperă”, a mai spus Iohannis.

În cadrul apariţiei, Iohannis a mai anunţat că în zilele următoare va invita la discuţii, la Cotroceni, liderii partidelor pentru a vedea cum se poate ajunge la un Parlament mai mic şi mai performant, dar şi pentru lucrul în echipă la codul electoral.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`