Alina Gorghiu: Ar fi o dovadă de indecență politică dacă PSD nu va vota respingerea efectelor ordonanței traseismului (VIDEO)

Alina Gorghiu: Ar fi o dovadă de indecență politică dacă PSD nu va vota respingerea efectelor ordonanței traseismului (VIDEO)
Foto: informatia-zilei.ro

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu a declarat marți seară în cadrul emisiunii ”Butonul de panică” de pe B1 TV, referindu-se la ordonanța traseiștilor că este foarte grav că Guvernul a emis o ordonanță despre care Curtea Constituțională spune că încalcă statul de drept.

”Subiectul asta e unul foarte sensibil și foarte important pentru democrația din România și pentru respectarea unui drept fundamental care este dreptul la vot. Da, este extrem de grav că Guvernul a emis o ordonanță despre care Curtea Constituțională în decizie spune în mod explicit că a încălcat acele articole care statuează statul de drept și obligativitatea respectării Constituției, dar pot să vă spun că voința electoratului pentru PNL este mai presus de orice. Motiv pentru care nu avem altă soluție decât aceea de a solicita, atunci când vom elabora legea de respingere a ordonanței 55 în Parlament, de a merge pe soluția pierderii mandatelor de către cei care au ales să facă traseism politic. Aici războiul nu mai este cu PSD-ul, ci lupta pe care o vom da este aceea de respectare a Constituției”, a explicat Gorghiu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că PSD ar da dovadă de indecență politică dacă nu va vota respingerea efectelor acestei ordonanțe de urgență.

”Ar fi o dovadă nu doar de indecență politică, ci de sfidare maximă a votului dat electorat ca PSD să apară în Parlament la începutul sesiunii parlamentare și să refuze solicitarea PNL de a rezolva cât mai repede această problemă a legii de respingere a ordonanței referitoare la traseism. PSD va trebui să accepte că a încălcat Constituția și în cel mai scurt timp va fi necesar să voteze alături de noi respingerea efectelor acestei legi”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Curtea Constituțională arată în decizia de neconstituționalitate a OUG 55/2014 că scopul real al Ordonanței de urgență ce a permis migrația aleșilor locali este de a-i orienta pe aceștia într-o anumită direcție politică și de a permite constituirea unei noi majorități politice.

Alina Gorghiu, despre ordonanța traseismului

Urmăriți B1TV.ro și pe
`