Ion Cristoiu: Traian Băsescu avea har când ataca

Ion Cristoiu: Traian Băsescu avea har când ataca

În ceea ce îl priveşte pe Victor Ponta, românii s-au obişnuit cu atacurile “cu har” ale lui Traian Băsescu, motiv pentru care orice încercare a altcuiva de a-l ataca acum pe premierul Ponta se transformă în manevră de rutină sau într-un demers inutil, scrie astăzi Ion Cristoiu pe blogul său.

“Lesne de observat că liderii PNL – Alina Gorghiu și Cătălin Predoiu – îl atacă violent pe Victor Ponta. Oricât de duri ar fi pe Facebook sau la tv liderii PNL, spre deosebire de alte perioade postdecembriste, atacurile lor par de departe manevre de rutină.

De ce? Pentru că în imaginarul colectiv, șeful Opoziției la Guvernarea PSD e președintele Klaus Iohannis. Și câtă vreme acest lider al Opoziției nu-l critică pe Victor Ponta, atacurile venite din partea liderilor PNL n-au nici o eficiență. Aceasta ar fi o cauză.

Alta constă în faptul că în materie de Victor Ponta, românii s-au obișnuit cu atacurile lui Traian Băsescu. În aceste atacuri, Traian Băsescu avea har. Chiar dacă erai neutru în această bătălie, nu puteai să nu zâmbești la formula pisicuț sau la apelativul dottore”, analizează  jurnalistul.

“Nici un lider al PNL n-are harul lui Traian Băsescu în materie nu numai de Victor Ponta, dar și de orice alt dușman. Nici Alina Gorghiu, nici Cătălin Predoiu n-au înțeles că lupta politică dă naștere și la un moment de artă. Arta înjurăturii”, crede Cristoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`