Alertă în PSD: DNA țintește dosarele dosite ale social-democraților

Alertă în PSD: DNA țintește dosarele dosite ale social-democraților
Foto: comisarul.ro

Încrederea în DNA a atins niveluri record. Cu toate acestea, miza ca DNA, activitatea procurorilor din cadrul acestei instituţii, să fie compromisă este prima pe agenda actualilor lideri PSD, scrie Comisarul.

Aşteptarea societăţii româneşti este enormă. Membrii PSD vor fi, în continuare, în centrul scandalurilor de corupţie. Faptul că au ajuns să sustragă documente din Ministerul de Interne arată cât de mare este miza şi cât de mare este presiunea care se face asupra celor promovaţi eminamente politic şi personal. Pentru a răspunde la comenzi.

Compromiterea Dosarului EADS: În cazul celor doi consilieri “kamikaze” de la MAI este vorba de solicitări de documente ale DNA, între care contractul cadru EADS, actele adiționale, notele de fundamentare la acestea. De asemenea, solicitări despre responsabilii cu drept de semnătură pe aceste acte.

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne spun că Ingrid Popa-Mocanu ar fi copiat, între altele, solicitările și notele DNA ajunse la Interne în cadrul instrumentării dosarului penal „EADS – securizarea frontierelor”. Aceste informații secrete ale DNA ar fi ajuns la suspecți prin secretarul general adjunct, Mihai Șova. Informațiile nu au fost confirmate de DNA, care au transmis că nu se pot face publice alte informații din dosar, scriu jurnaliștii de la Comisarul.

Un alt eveniment a avut loc la sfârşitul lui septembrie, anul trecut. Atunci procurorii DNA au intrat în forţă peste doi dintre asociaţii, în fapt interpuşii, lui Liviu Dragnea. Marian Fişcuci şi Adrian Simionescu. Pe un dosar care nu prea avea legătură cu activitatea DNA. Asta pentru că, la DIICOT, deşi au avut sesizarea şi toate datele pe tavă, nu s-a mişcat un deget. Atunci, persoana care a furnizat datele s-a adresat DNA. Asta a fost picătura care a umplut paharul. În mediile avizate aceste lucruri se ştiu. Aşa cum se ştiu şi complicităţile. De aceea a fost nevoie de intervenţia în forţă a şefei DNA în CSM pentru a se schimba încadrarea avizului pentru Alina Bica. Pentru că pesediştii o cam salvaseră. Nu spune prostii Vanghelie când insistă pe relaţia privilegiată dintre Bica şi Dragnea.

Tot DIICOT a instrumentat şi dosarul prostituatelor de lux pentru liderici din PSD. La Grand Rin se afla un adevărat bordel. Iar datele deţinute de procurorii DIICOT, dacă nu au fost distruse de prieteni binevoitori, sunt incredibile. Au fost ani de  extremă destrăbălare în PSD. Perioadă care coincide cu preşedinţia lui Ponta la TSD. Fotografiile şi filmuleţele care sunt publice, pe internet, arată ce se întâmpla. Însă acest dosar a fost pus pe linie moartă. Iar Ponta nu a mai figurat în rechizitoriu când dosarul, bine periat şi la date şi la încadrări, a ajuns în instanţă. Redeschiderea lui ar însemna o adevărată bombă vârâtă în chiloţii lui Ponta.

Codruţ Olaru, un personaj important, dar prea puțin cunoscut. Acum stă priponit în funcţia de adjunct la Parchetul General. Şi este chiar fostul şef al DIICOT. În locul lui a fost numită Alina Bica.  Olaru a cerut CSM să ii aprobe continuarea activităţii într-o funcţie de execuţie din PÎCCJ după expirarea mandatului de adjunct al Procurorului General. Solicitarea lui Olaru vine cu aproape 2 ani înainte de terminarea mandatului. Acesta a fost implicat într-o serie de scandaluri şi a fost subiectul unor acuzaţii grave venite din partea unor subalterni sau şefi ierarhici, privind săvârşirea unor fapte de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, în calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău.

Iar lista „minunilor” procurorului şef al DIICOT este una lungă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`