Iohannis a dat tonul: Victor Ponta vrea un nou acord politic, de data asta pe Cultură

Iohannis a dat tonul: Victor Ponta vrea un nou acord politic, de data asta pe Cultură
Foto: gov.ro

România este ţara acordurilor politice pe orice. Cel mai nou se vrea a fi pe Cultură şi a fost cerut de premierul Victor Ponta. Şeful Executivului nu este la prima astfel de iniţiativă. A mai cerut acord politic pe masterplanul care ar trebui să ne aducă sute de kilometri de autostrăzi. Altfel, începem munca degeaba, este de părere Ponta. Ne trebuie pact şi educaţie şi sănătate, spun şi cei de la UDMR.

Singurul acord politic care a fost deja concretizat a fost cel cerut de preşedintele Klaus Iohannis, pe mărirea bugetului Apărării la 2 la sută din Produsul Intern Brut.

Şi UDMR cere pact politic. De data aceasta pe Educaţie şi Sănătate.

„Ar fi nevoie de un acord politic în ceea ce privește finantarea Educației naționale așa cum scrie în legea actuală în vigoare. Ar trebui să asiguram 6 la sută pentru educație. Un alt subiect la fel de important zic eu a fost legat de sistemul sanitar unde iarăși am propus o creștere a alocațiilor bugetare”, a afirmat președintel UDMR, Kelemen Hunor.

Şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a declarat, că s-ar bucura să existe o înţelegere a tuturor formaţiunilor politice pentru un „pact pe cultură”, similar celui încheiat în privinţa Ministerului Apărării, pentru ca bugetul Ministerul Culturii să poată ajunge la 1% din PIB, prag cerut de UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`