Pacepa: Ion Iliescu nu a putut concepe o țară fără poliţie politică de tip sovietic. Iohannis poate schimba fața României

Pacepa: Ion Iliescu nu a putut concepe o țară fără poliţie politică de tip sovietic. Iohannis poate schimba fața României
Foto: evz.ro

Generalul Ion Mihai Pacepa a declarat pentru Evenimentul Zilei că fostul președinte Ion Iliescu nu a putut concepe o Românie fără poliţie politică de tip sovietic, subliniind faptul că acesta era un apropiat al Moscovei.

Vă reamintesc că Ion Ilici Iliescu, fost membru al Biroului Politic al PCR, s-a autoproclamat președinte al Frontului Salvării Naționale. (…)Ion Ilici Iliescu, care s-a format politic la Moscova, a cunoscut doar sistemul de guvernare sovietic și nu a putut concepe o Românie al cărui președinte să nu aibă o poliţie politică de tip sovietic, capabilă să supravegheze întreaga populatie a ţării”, precizează Pacepa.

Referitor la șefii de stat ce i-au succedat lui Ion Iliescu, Pacepa amintește de intervenția benefică a lui Traian Băsescu în zona justiției, dar și despre alegerea istorică a neamțului Klaus Iohannis la președinția României.

După 2004, președintele Traian Băsescu, pentru care am o deosebită admirație, a re-românizat România. Deschiderea arhivelor Securității și crearea unui sistem de justiție independent, sunt doar două din epocalele sale realizări. Datorită președintelui Traian Băsescu, România are azi servicii de informații și contrainformații moderne, compatibile cu apartenența țării la NATO și Uniunea Europeană.”, spune generalul.

Pacepa consideră că Iohannis are datoria de a continua parcursul european început de Băsescu: “Sper că noul președinte, Klaus Johannis, va face pasul următor: deconspirarea ofițerilor deplin conspirați ai Securității și eradicarea nefastei influențe pe care această organizație, importată din Uniunea Sovietică, continuă să o aibă în viaţa socială și politică a României.” “Istoria se repetă, iar când ai două vieți ca mine, ai şansa să vezi această repetiție cu propriii ochi. Am urmat liceul Marele Voievod Mihai și am devenit admirator al Hohenzollernilor, care au schimbat fața României. Acum, românii au adus la cârmă un alt german care, am motive să cred, va schimba din nou fața României.”, mai spune generalul Ion Mihai Pacepa pentru EVZ.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`