Cristian Diaconescu: Prezenţa lui Traian Băsescu în viaţa politică, esenţială. Partidele așteaptă un mesaj din partea fostului șef al statului

Cristian Diaconescu: Prezenţa lui Traian Băsescu în viaţa politică, esenţială. Partidele așteaptă un mesaj din partea fostului șef al statului
Foto: agerpres.ro

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, consideră că Traian Băsescu trebuie să-și continue proiectele începute în mandatul de președinte.

În opinia sa, „este clar că nu numai Partidul Mişcarea Populară, ci mai multe formaţiuni aşteaptă un mesaj” de la fostul şef al statului.

Cristian Diaconescu e de părere că prezenţa fostului preşedinte în viaţa politică românească este esenţială.

Cred că domnul Traian Băsescu va decide când şi cum se va mai implica în viaţa politică. Din punctul de vedere al dreptei, după părerea mea, prezenţa sa în viaţa politică românească este esenţială şi din această perspectivă, este clar că nu numai Partidul Mişcarea Populară, dar mai multe formaţiuni aşteaptă un mesaj. (…) A susţinut cu tărie o serie de proiecte extrem de folositoare României şi ar fi foarte bine ca aceste proiecte să fie continuate„, a declarat președintele Fundației Mișcarea Populară la RFI.

Totodată, Cristian Diaconescu ironizează invitația premierului Ponta  la dialog pe tema Constituției. Șeful FMP spune că „este aceeaşi poveste a temelor general imaginative, care ar trebui să capteze atenţia societăţii româneşti şi a mediului politic, în aşa fel încât oamenii să nu se mai gândească la alte deconturi de natură politică şi neîmpliniri mai ales de natură economică sau socială. Sigur, se poate dialoga pe tot felul de teme, putem dialoga şi în legătură cu protecţia mediului, în egală măsură foarte importantă sau despre soarta cluburilor de fotbal pentru tineri. Haideţi să fim serioşi! O iniţiativă în ceea ce priveşte modificarea Constituţiei se iniţiază de cei care au un astfel de interes sau consideră că există o aşteptare socială şi naţională foarte mare, după care se pune în discuţie publică. Discuţii, vorbe, în mod evident, după părerea mea, cred că nu rezolvă problemele României şi din acest punct de vedere, n-am foarte multe lucruri să comentez„.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`