Florin Negruțiu: Victor Ponta, să n-ai frică, Klaus Iohannis nu te pică!

Florin Negruțiu: Victor Ponta, să n-ai frică, Klaus Iohannis nu te pică!
Foto: psnews.ro

Jurnalistul Florin Negruțiu analizează într-un editorial pentru Gândul atmosfera de cordialitate între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Acesta remarcă faptul că distanța președinte-premier s-a estompat considerabil.

“Celor care-şi amintesc faţa pierdută a d-lui Ponta în examenele de la Cotroceni, premierul le-a părut luni că are aerul elevului care dă bacul pentru a nu ştiu câta oară şi care, în sfârşit, a prins o comisie cumsecade. Proful ăsta e bun, nu pică, asta transmitea faţa fericită a d-lui Ponta venit la o consultaţie mai mult formală.

Nu este nimic rău că preşedintele şi premierul se înţeleg. Ba, am putea spune, este normal să lucreze împreună în scopul binelui public. Românii s-au săturat de scandal şi vor mai multă seriozitate şi mai multă responsabilitate de la liderii lor. Dar românii au mai spus şi altceva tare şi răspicat cu nici două luni în urmă: că impostura are un nume. Klaus Iohannis a devenit preşedinte tocmai pentru că românii se săturaseră de şmecheria lui Victor Ponta.”, consideră Negruțiu.

Acum, premierul pozează în “apostol al normalităţii propovăduite de noul preşedinte”.

“Acest politician, care a dovedit peste măsură că este un pericol pentru democraţie şi pentru România, îşi face planuri mari de revenire şi anunţă reforme.”, spune jurnalistul.

”Dacă partidul va dori să-l sacrifice pe Victor Ponta, dl. Iohannis va prinde din zbor ocazia să pună un alt premier. Dacă PSD va merge în continuare cu Victor Ponta, dl. Iohannis nu va avea o problemă cu asta, nici politică, nici morală. Dacă rămâne fidel doctrinei neutre a „normalităţii”, va face casă cu Victor Ponta cel puţin până la alegerile parlamentare din 2016.”, mai scrie în editorialul postat pe Gândul.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`