Monica Macovei îl acuză pe Klaus Iohannis că nu și-a îndeplinit promisiunile din campanie

Monica Macovei îl acuză pe Klaus Iohannis că nu și-a îndeplinit promisiunile din campanie

Monica Macovei îl acuză pe Klaus Iohanniscă nu şi-a îndeplinit promisiunile din campania electorală. Europarlamentarul susţine că, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, i-a cerut preşedintelui ţării schimbarea Legii partidelor şi introducerea votului electronic. Deşi Klaus Iohannis a fost de acord propunerile, până acum nu a făcut niciun demers pentru a le pune în practică.

Macovei susţine că atât în campania electorală, cât şi după ce Klaus Iohannis a fost ales preşedinte, i-a cerut şefului statului să schimbe legea partidelor, dar şi pe cea electorală astfel încât în România să poată fi introdus votul electronic.

”I-am scris cea de a două scrisoare după turul doi şi am vorbit la telefon şi a zis că este de acord cu cele două proiecte, cu votul elecronic şi cu schimbarea legii partidelor. Am văzut că nu s-a mai întâmplat nimic şi se va înfiinţa un partid în alte condiţii”, a afirmat Macovei.

Mai mult, Macovei îi atrage atenţia preşedintelui României că declaraţiile acestuia legate de prezenţa procurorului general în CSAT aduc atingere independenţei justiţiei.

”Sunt periculoase de natură să afecteze independenţa justiţiei. Poate că a fost prost sfătuit şi va renunţa la aceste lucruri”, a mai spus europarlamentarul.

Monica Macovei a lansat asociatia numită M10, prin care îşi propune sa introducă în ţara noastră votul electronic, ghişeul unic, dar şi să îi înveţe pe români cum să controleze administraţia publică. Euparlamentarul susţine că până la alegerile legislative din 2016 va înfiinţa şi un partid cu şanse de a intra în Parlamentul României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`