PNL a cerut Guvernului să emită o Ordonanță de Urgență pentru declanșarea alegerilor locale parțiale

PNL a cerut Guvernului să emită o Ordonanță de Urgență pentru declanșarea alegerilor locale parțiale
Foto: ziuaconstanta.ro

PNL a solicitat Guvernului să emită o ordonanță de urgență pentru a fi declanșate alegerile locale parțiale la nivelul consiliilor județene și primăriilor din Cluj, Brăila,Vâlcea, Neamț și Dâmbovița.

Liberalii acuză faptul că a fost depășit termenul legal de 90 de zile de la vacantarea mandatelor, informează Mediafax.

”PNL solicită Guvernului Victor Ponta să respecte legea și să organizeze alegeri în toate unitățile administrativ-teritoriale în care funcțiile de președinte de Consiliu Județean și primar sunt vacante. Premierul Victor Ponta și ministrul Administrației și de Interne, Gabriel Oprea sunt în mod direct responsabili de instabilitatea existentă la nivelul județelor și municipiilor rămase fără conducere legitimă”, se precizează într-un comunicat PNL.

Liberalii dau drept exemplu cazul șefiei Consiliului Județean Cluj.

”Au trecut mai mult de trei luni de zile de când autorităţile au luat act de demisia lui Horea Uioreanu de la şefia CJ, însă până în prezent Guvernul a refuzat să emită Ordonanţa de Urgenţă care să stabilească data alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Deși emiterea Ordonanțelor de Urgență pe bandă rulantă este practică uzuală a Guvernului Ponta, premierul ignoră prevederile legale, nu își exercită atribuțiile și acționează în aceeași manieră cu care ne-a obișnuit împotriva cetățenilor”, susțin liberalii.

Potrivit PNL, astfel de situații se regăsesc și la nivelul Consiliilor Județene și primăriilor din Brăila, Vâlcea, Neamț și Dâmbovița.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`