Klaus Iohannis: Nu am spus că trebuie să ridicăm MCV. Îmi doresc să lucrăm pentru ca instrumentul să nu mai fie necesar (VIDEO)

Klaus Iohannis: Nu am spus că trebuie să ridicăm MCV. Îmi doresc să lucrăm pentru ca instrumentul să nu mai fie necesar (VIDEO)
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că niciodată nu a spus că dorește ridicarea MCV-ului, ci că vrea ca România să fie foarte bună penutr a nu mai fi monitorizată.

”Nu am spus că trebuie să ridicăm acum. MCV a fost și este util, ne ajută. Nu ne-a fost impus, a fost convenit în negocierile de aderare. A fost inventat ca instrument de control și verificare pentru a ajuta România și există obiective clar stabilite. În momentul în care România și-a îndeplinit clar 100% obiectivele, e clar că instrumentul a devenit caduc”, a declarat șeful statului.

”Nu am spus că nu-mi place MCV, dimpotrivă. Practic, ce îmi doresc e să lucrăm cu toții – clasa politică în general – ca să ajungem să spună toata lumea „1,2,3,4 bifat îndeplinit, deci instrumentul nu mai e necesar”. Eu am spus acest lucru pentru a lucra ca să îndeplinim obiectivele. Noi ne-am angajat să fim stat de drept, justiția să fie bine organizată. Or, aceste lucruri nu se obțin doar așteptând să se întâmple. Noi trebuie să fim proactivi să facem modificările necesare, să alocăm banii necesari pentru îndeplinirea acestor măsuri, să combatem corupția, să nu mai avem acel val imens de OUG, să nu mai avem parlamentari apărați prin vot”, a explicat Iohannis.

”Ce vreau eu e să lucrăm cu toții ca să îndeplinim aceste obiective și MCV să nu mai fie necesar. Acest lucru se poate în câțiva ani. Eu am spus sper să ajungem în acest punct când Parlamentul și CSM își încheie mandatul, adică 2016-2017, adică un oriczont de timp rezonabil. Azi nu suntem pregătiți. Într-un termen rezonabil să fie România unde ne dorim noi și unde își doresc partenerii europeni. Deci a fost un apel la muncă și la îndeplinirea obiectivelor”, a subliniat președintele.

Iohannis: Nu am spus că trebuie să ridicăm MCV

Urmăriți B1TV.ro și pe
`