Noul preşedinte, criticat "la el acasă": "Prin gafele rostogolite, Klaus Iohannis produce trei efecte negative”

Noul preşedinte, criticat "la el acasă": "Prin gafele rostogolite, Klaus Iohannis produce trei efecte negative”
Foto: adevarul.ro

O serie de critici au fost lansate la adresa președintelui Klaus Iohannis, în urma ieșirilor publice ale acestuia din ultimele zile. Printre vocile care s-au auzit a fost și cea a poetului Radu Vancu, scrie Turnul Sfatului, o publicaţie din Sibiu.

Vancu a deplâns ”inacțiunile” noului președinte, rostogolind exprimarea ”tace și nu face”, propagată în ultimul timp mai ales în mediul de dezbateri on-line.

”Ne așteptam, apoi, ca un președinte, oricât de mediator, să aibă totuși reacții când cineva își subordonează legea în interes personal. Nu voiam să-l ia pe Ponta la șuturi, dar măcar putea să spună decent că nu e de acord cu ordonanța de urgență pro-plagiat. A ratat, de această dată, o ocazie de a se delimita de un regim al ilegalității, cum a fost regimul Ponta de la cap la coadă”, a afirmat poetul sibian.

Potrivit acestuia, discursul susținut de Iohannis înaintea ședinței de alegere a noii conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii duce și la critici pentru ceea ce începe să facă președintele.

”Ce m-a îngrijorat cel mai mult a fost, de fapt, pasajul următor: «Consider important de subliniat faptul că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic». «Justiția ca supra-putere» – e o mantră pe care au repetat-o până la sațietate marii campioni ai anti-anticorupției de la noi. E mantra lui Voiculescu. E mantra lui Năstase. A fost, până recent, mantra lui Victor Ponta. Prin discursul lui prezidențial de azi, complet nefericit, Klaus Iohannis riscă să legitimeze această mantră”, mai arată Radu Vancu.

Poetul consideră că ultimele acțiuni ale lui Iohannis produc trei efecte negative: scăderea popularității președintelui, distragerea atenției de la ”mizeriile recente ale lui Victor Ponta” și ”non-combatul față de asaltul asupra Justiției”.

„S-ar putea să fi votat schimbare & să primim restaurație. Sper din tot sufletul să mă înșel”, a mai scris Radu Vancu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`