Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)

Alina Bădic și invitații săi din ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, Eugen Mîrtz și Ingrid Baciu, au discutat despre identificarea tiparelor energetice și despre greșelile care ne devitalizează.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Eugen Mîrtz: „Se pare că mersul prelungește viața”

„Mă bucur că Ingrid (Baciu, n.r.) a adus în discuție capitolul acesta al efortului fizic făcut prin sport, pentru că foarte multă lume este preocupată la ora actuală de activități sportive, inclusiv oamenii sedentari crezând că în felul acesta își vor îmbunătăți sănătatea. Aș vrea să aduc o corecție la ce spunea Ingrid, în sensul că, da, la unii oameni sportul excesiv poate să ducă la îmbătrânire și chiar se vede asta. Cu toate acestea, nu e o regulă generală, pentru că există alți oameni care fac chiar sport de perfomanță o viață întreagă, nu îmbătrânesc, ajung la bătrânețe, încă fac sport și se mențin foarte bine. De ce? Același lucru pe care îl spuneam la început. Nu se identifică tipologia corect. Se pare că sportivii prin vocație nu sunt oameni, ei sunt supraoameni, literalmente”, a declarat Eugen Mîrtz.

S-a constatat că sportivii prin vocație, spune Eugen Mîrtz, „au gene diferite”.

„Sunt oameni care practică sport o viață întreagă. S-a constatat că ei au gene diferite, pur și simplu sunt supraoameni, deci ei sunt capabili de un efort de care omul obișnuit nu e capabil și atunci acești oameni pot să facă sport chiar de performanță toată viața și să n-aibă nimic. Acești sportivi pe care îi vedem că leșină pe teren și fac atac de inimă până la spital, ei nu erau sportivi prin vocație. Erau oameni obișnuiți sau chiar oameni care nu puteau să genereze multă energie și s-au lăsat fascinați, s-au lăsat cuceriți de mitul sportivului. (…) Acestor oameni li se recomandă sporturile ușoare, de vacanță sau pur și simplu mersul. Se pare că mersul prelungește viața. Poștașii, de exemplu, ca tip de activitate, trăiesc cel mai mult pentru că merg mult”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)