Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic. Mănăstiri și locuri încărcate de mare forță spirituală și energetică în România (VIDEO)
Alina Bădic și Lucrețiu Tudoroiu, invitat în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, au vorbit despre câteva dintre superbele mănăstiri ale României, cum sunt cele din ținutul Ceahlăului, care se situează într-o zonă de mare forță atât din punct de vedere spiritual, cât și energetic.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Ediție specială „360 de grade”. Alina Bădic și Lucrețiu Tudoroiu, despre faimoasele mănăstiri ale României
Cei doi au început discuția amintind de Părinții Iustin Pârvu și Ilie Cleopa, marii duhovnici ai neamului românesc.
„Una dintre primele mănăstiri din ținutul Ceahlăului pe care am vizitat-o zilele trecute a fost Mănăstirea Durău, cu hramul Bunavestire, ctitor una dintre fiicele lui Vasile Lupu, inclusă și ea pe lista monumentelor istorice, acolo unde chiar Părintele Iustin Pârvu a intrat prima dată în 1936. Se spune că Muntele Ceahlău, știm, este un munte sfânt, deci iată acest loc minunat în care te poți reculege de o forță incredibilă și rugăciuni care capătă o putere deosebită în momentul în care intri aici. Foarte frumoasă mănăstirea, m-a impresionat”, a spus Alina Bădic.
Lucrețiu Tudoroiu a scos în lumină că multe hărți vechi plasează muntele sfânt al dacilor, Kogaion, chiar în zona Ceahlăului.
„Să nu uităm că pe multe hărți vechi muntele sfânt al dacilor, Kogaion, este localizat aici, în zona Ceahlăului, deci o veche înțelepciune dinainte de creștinism a fost înălțată, iată, prin trăirea creștină din această zonă. La Durău și în zona aceasta de munte sunt într-adevăr mănăstiri cu oameni sfinți. Pelerinaje au fost tot timpul, acum Lacul Bicaz cumva a adus într-un fel și un aflux de turism în această zonă, dar rămâne o zonă de pelerinaj. Să ne gândim că e un loc în care ne putem înălța”, a spus invitatul Alinei Bădic.
Realizatoarea emisiunii a subliniat că nici forța locului nu poate fi ignorată.
„Nu este de ignorat nici forța locului, apropo de aceste munte sacru al dacilor, Kogaion, deci foarte important este faptul că toate aceste mănăstiri sunt situate și în locuri de mare forță, și spirituală, și energetică”, a adăugat Alina Bădic.