Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre sărbători și apropierea de Dumnezeu. Cum gândim și simțim cu adevărat creștinește (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre sărbători și apropierea de Dumnezeu. Cum gândim și simțim cu adevărat creștinește (VIDEO)

Alina Bădic a discutat, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre cum trebuie să ne raportăm la Dumnezeu, cum să abordăm sărbătorile și cum să gândim și să simțim cu adevărat creștinește. Invitații ei au fost Cristian Curte, jurnalist la Radio România Actualități, și Sorin Dinea.

Citește și: Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 23 – 29 aprilie: Posibilă provocare semnificativă pentru Scorpioni în zona familiei, dar Destinul îi ajută (VIDEO)

Cum să trăim cu adevărat sărbătorile și cum să ne apropiem de Dumnezeu

„Nu cred că e simplu, eu sincer mă tot gândesc cum trebuie să te apropii de o sărbătoare. Bineînțeles că slujbele, dacă participi la ele, fac un fel de punere în scenă, îți pregătesc mintea. Până la urmă, cum spunea Sfântul Nicolae Cabasila, ritualul nu e altceva decât o formă de a pregăti mintea ca să fie asemenea unui vas în care Duhul Sfânt să poată sta, adică noi lucrăm tot timpul cu imagini, cu simboluri în gândirea noastră de zi cu zi și avem nevoie să ni se construiască un fel de receptacol în care sărbătoare să stea. În funcție de cât poți să te cureți pe sine și să te despătimești, poți să ai acces la o cunoaștere adâncă a sărbătorii sau mai superficială”, a susținut Cristian Curte.

Acesta a punctat apoi că, dincolo de sentimente și bucuria de a fi cu cei dragi, ar trebui să stea înțelegerea, o anumită cunoaștere a lui Dumnezeu prin sărbătoare.

La rândul său, Sorin Dinea a insistat că respectivul vas trebuie să fie cu adevărat curat pentru ca Duhul Sfânt să poată sta în el.

„Mântuitorul are o discuție destul de aprinsă cu fariseii, cărora le spune „voi vă curățați exteriorul paharului, dar interiorul nu”. Adică una e să facă o curățenie de fațadă, să te vadă lumea că ești mai deosebit, și alta e chiar să fii deosebit, dar pe dinuntru. Pregătirea asta ține de anumite ritualuri, dar mai mult de legătura pe care o ai cu Dumnezeu și modul în care recunoști și-ți asumi acele lucruri care au pătat interiorul, ca să-l poți curăța. Spovedania și lucrurile sacre la care avem acces sunt de foarte mare ajutor, dar acea curățenie interioară îți mai dă o șansă, aceea de a participa la mometul sărbătorii. Una e să faci prezența (la biserică) și alta e chiar să intri în comuniune cu ce se întâmplă acolo, cu cei care slujesc, cu cei care participă și chiar cu Dumnezeu”, a afirmat și Sorin Dinea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112