Alina Bădic a vorbit, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre Mănăstirea Pantocrator, în care se află o parte din moaștele Sfintei Maria Magdalena. Invitat a fost chiar starețul mănăstirii, părintele Sebastian Serdaru.
„Pentru noi, deosebit de ajutător și plin de bucurie acest fapt, că avem acolo probabil unul dintre cele mai mari fragmente din moaștele Magdalenei de la noi din țară. Nu e puțin lucru. La fel ca la Muntele Athos, când ne-am atins de mâna Sfintei, starețul de acolo ne spunea ”concentrați-vă și rugați-vă cât puteți, pentru că atingându-vă de moaștele Mariei Magdalena. vă atingeți chiar de cea care l-a atins pe Domnul în dimineața Învierii”. Practic dr o femeie care a stat lângă Hristos, care L-a cunoscut, L-a văzut, L-a ascultat și care a primit acest har de a-i ajuta pe oameni și de a lucra cu puterea Evangheliei și harului lui Hristos. Lucrul acesta se simte.
Când oameni, pelerini veniți din toată țara vin și spun ”aici e grădina raiului, e pace, e bucurie”, eu sunt convins că e, în primul rând, pentru faptul că acolo sunt moaștele Sfintei Maria Magdalena.
Mănăstirea noastră a devenit și un adevărat loc de întâlnire a sfinților, cum spunem deseori. (…) La hramul din primăvară, duminica a treia după Paște, am obișnuit de ani de zile să aducem tot felul de odoare din afara țării, de la Muntele Athos sau din alte locuri din ortodoxia internațională.
Au fost aduse icoane făcătoare de minuni. Cea mai importantă a fost chiar anul trecut, când și dvs ați amintit și vă mulțumesc foarte mult pentru tot sprijinul pe care ni l-ați oferit, vorbind atât de frumos despre mănăstirea noastră și prezentând-o oamenilor. Au venit oameni din toată țara și spuneau că au văzut la dvs informațiile pe care le-ați oferit și oamenii au venit și s-au folosit, s-au bucurat, s-au închinat.
Anul trecut a fost cea mai veche icoană din lume, atribuită Sfântului Evanghelist Luca, cea după care au fost copiate mai apoi și alte icoane”, a susținut părintele Sebastian Serdaru.