Alina Bădic a vorbit, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre cauzele subtile ale bolilor – anumite supărări, tulburările, stresul, situațiile de risc.
Invitații Alinei Bădic au fost Ingrid Baciu și Adrian Cacovean. Ei au analizat cauzele subtile ale bolilor și au explicat cum se poate face prevenția.
„Știm cu adevărat cât de mult ne expunem atunci când amplificăm anumite supărări, neluând în calcul ceea ce se întâmplă cu adevărat în organismul nostru? Cât de important este să știm cum să ne menajăm în situații extreme, de risc sau tulburare? Am schimba stilul de viață dacă am cunoaște cu adevărat ce se întâmplă la nivel celular?”, a afirmat Alina Bădic, în debutul emisiunii.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
„Prevenția e un element important în practica medicală. Din păcate, în ultima vreme, cu asa multă grabă, așa multe pe cap, doctorul are pacienți mai puțin dispuși să facă prevenția bolilor și există tot mai puțin timp să faci acest lucru.
În medicina tradițională chineză, medicul era plătit după numărul de pacieți care rămâneau sănătoși și sancționat dacă în lista sa de pacienți apăreu îmbolnăviri.
Bolile la ora actuală, majoritatea, sunt de cauză necunoscută. Hipertensiunea arterială, arteroscleroza.. Se știe câte ceva despre cauzele lor, dar prea puțin. Tratamentul e pe viață, simpotomatic, mai puțin cauzal.
Prevenția ar trebui făcută unde există sensibilități. Unde e nevoie? Acum vorbesc din punct de vedere al pacientului: mă uit la ce boli au cei din familia mea și știu cam ce boli mă pasc pe mine. Factorul ereditar acționează, din constatarea mea practică, mai puțin ca transmitere genetică, ci mai ales ca apucături, ca moduri de a ne supăra. Noi învățăm de la părinții noștri, dar și de la alții cum să ne supărăm: acordăm improtanță lucrurilor cărora ceilalți le acordă importanță și ignorăm lucrurle cărora părinții noștri nu le dau importață.
Ne îmbolnăvim de obicei acolo unde dăm importanță, acolo unde nu recunoșatem și nu ne dăm seama câtă importanță dăm anumitor lucruri. De exemplu, proprietatea, nevoia de comunicare, nevoia de putere, de a fi în centrul atenției, tot felul de preocupări care derivă din mândria omului.
În urma acestor preocupări și suferim”, a susținut medicul Adrian Cacovean.
La rândul său, Ingrid Baciu a invocat medicin spirituală: „În medicina spirituală e stipulat următorul lucru: acolo unde se termină egoul, apari tu! Avem stresul psihologic celular de sistem sau multisistemic. (…) În medicina spirituală, învățăm că nu rezonezi degeaba cu o afecțiune, că înainte ai distorsiuni, scindări, neînțelege, percepții gresite, asumări, ulteriori manifestări”.