Ediție specială „360 de grade” cu Alina Bădic: Cum se transmit informațiile între generații prin intermediul viselor, blestemelor și fricilor (VIDEO)
Alina Bădic și invitatul ei din ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, Dan Lungu, au discutat despre transmiterea transgenerațională a informațiilor, prin intermediul viselor, blestemelor și fricilor.
„Există informații care se conservă în timp și probabil, spațiu. Cred că există căi prin care vine către noi. În tradiția populară ideea unui blestem care bate pe 7 generații. În exprimările populare, timpul a selectat lucrurile și le-a selectat pe cele valoroase. Când vorbim de un blestem pe 7 generații, informația negativă a avut un parcurs în aceste generații, s-a transmis. Singurul fel în care se putea transmite un gând, o idee, nu putea fi decât nivelul informațional. Venim să suferim consecințele unei activități care cumva are o legătură cu noi prin linia genetică și care ne aduce o informație negativă, un blestem”, a explicat Dan Lungu.
Fricile nejustificate pot fi consecințe ale evenimentelor traumatice din trecut
Fricile iraționale care nu își găsesc explicația în existența actuală pot fi semne ale unor evenimente traumatice din viețile anterioare.
„Noi suntem produsul unei moșteniri genetice, a educației și a contactului cu societatea. Când lucrurile ies din sfera explicabilului, putem căuta explicații dincolo. Se spune că de ce ți-e frică nu scapi. Subconștientul nostru când începe să aibă obsesiv o anumită temere, ea vine dintr-un loc mult mai adânc decât partea rațională. Dacă acea frică este un profundă cu implicații majore, nu este doar dobândită. Fricile acestea adânci nejustificate pot veni din astfel de direcții”, a explicat specialistul.
Cum deosebim visele care aduc informații de cele obișnuite?
Visele care stârnesc emoții puternice sunt cele premonitorii sau care aduc informații transgeneraționale, potrivit psihologului Dan Lungu.
„În timpul visului putem accesa informații care țin de viitor, de trecut sau din alte existențe. În general, visul, dacă este să ne luăm după Freud, este compus din elemente cunoscute în acestă viață. Acesta ordine poate fi gestionată fie de emoțiile curente și visul respectiv nu ne spune foarte multe, Sunt si vise care ne lasă o anumită stare. Când ne trezim, avem o stare diferită. Emoționalul a perceput acel vis într-un mod diferit și încercăm asocieri cu realitatea. Visele pot conține informații. Marii înțelepți ai lumii au emis teorii că timpul nu este o curgere, ci este un întreg și trecutul și viitorul sunt în același loc”, a spus invitatul Alinei Badic.