Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum ne poziționăm cu adevărat în fața lui Dumnezeu (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum ne poziționăm cu adevărat în fața lui Dumnezeu (VIDEO)

Alina Badic a vorbit în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade” despre puterea credinței.

“Cum ne poziționăm cu adevărat în fața lui Dumnezeu? Suntem sau nu în adevăr? Cum ar trebui sa abordam corect ceea ce ne supăra și ne tulbură? Avem capacitatea sa fim intr-un raport  sincer cu planul divin atât prin rugaciune, car și prin acțiunile concrete? Apreciem oare cu adevărat ceea ce se asteapta de la noi? Sau doar judecam viața după propriile reguli?”, sunt temele prezentate de Alina Bădic la începutul emisiunii.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic

Invitatul special al emisiunii a fost teologul Vasile Bănescu. Acesta a subliniat că problematica credinței este una dintre cele mai profunde la care putem încerca să avem acces.

“Pe de altă parte credința ete o constantă. Practic adeziunea la credință în toată istoria umanității, nu există în istoria umanității pete albe, abențe la nivel de epoci a credinței. Credința, așasar, însoțește persoana umană, în mod firesc, pentru că persoana umană descinde din existență printr-un act de creație a lui Dumnezeu. Poartă așadar în ea amprenta Creatorului. Credința funcționează ca un răspuns reflex, a o căutare reflexă a sensului. Omul este o ființă care nu poate trăi în absența unui sens. Ce apare în locul lui? Apare ceva prin excelență negativ, apare dezordinea, deraierea, apare distrugerea. Sensul are legătură cu Credința. Ne înalță pe o verticală în vederea atingerii unui sens. Un om animat de credință este un om care păstrează și cultivă în el ceea ce se numește în termeni teologici, chipul lui Dumnezeu”, a precizat acesta.

Prima definiție creștină a credinței

Teologul Vasile Bănescu a amintit prima definiție creștină a credinței pe care o dă sfântul Apostol Pavel:

“Credința este încredințarea celor nădăjduite și dovedirea celor nevăzute. Din start aflăm că prin credința de tip încredere ne orientăm ființa noastră, speranța noastră spre ceea ce nădăjduim. Avem permanent în față un scop spre care tindem, spre care nădăjduim. Și tot credința este cea care le adeverește. Credința este organul notru care ne ajută să pătrundem pe teritoriul celor nevăzute”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:33 - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL ar urma să rămână acolo peste noapte
19:14 - Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”
18:53 - O fetiță de 3 luni a murit într-un incendiu. Bunica ei a fost rănită grav în încercarea de a-și salva nepoatele
18:33 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 septembrie 2024. O eclipsă care ne arată că totul se întâmplă în avantajul nostru (VIDEO)
17:17 - Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi: Prioritatea este salvarea de vieți omenești. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid / Este în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit (VIDEO)
16:54 - Mircea Fechet, la Slobozia Conachi: Inundațiile nu pot fi evitate, însă putem limita pagubele / Cu astfel de fenomene de ne vom întâlni tot mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare. N-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani (VIDEO)
16:33 - Elena Lasconi: Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag în inundațiile devastatoare din estul țării. Suntem pregătiți să le oferim cetățenilor și autorităților tot ajutorul de care au nevoie
16:19 - Nicolae Ciucă: Sunt alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații. Ministrul Afacerilor Interne mi-a confirmat că autoritățile locale și ISU acționează cu toată forța pentru a salva și proteja oamenii
15:57 - 866 de locuri de cazare, alocate de primăria Galați pentru sinistrați. Guvernul pregătește finanțarea din fondul de rezervă
15:35 - Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru populaţie: Preveniţi contaminarea apei și a alimentelor