Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Cum facem față stresului? Important e să fim în comuniune, să nu trăim singuri (VIDEO)

Publicat: 08 08. 2021, 16:47

Alina Bădic a vorbit, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre impactul stresului, al tensiunilor, grijilor și tulburărilor asupra stării noastre de sănătate. Invitații Alinei Bădic au fost Ingrid Baciu și Adrian Cacovean.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ediție specială „360 de grade”. „Una dintre modalitățile de a preveni îmbolnăvirea e să fim împreună”

„Stresul e… ”sunt stresat, deci exist!” E legat de viață… Important e intensitatea stresului, felul cum îl trăim, să nu-l trăim singuri. Aici, mai important e să fii în comuniune cu ceilalți decât să fii distanțat social. Oamenii se ajută, stând unul lângă altul. De unul singur, nimeni nu s-a mântuit. E chiar contarindicată izolarea completă chiar și la cei care trăiesc viață călugărească. Să nu se desprindă de comunitate!

Important e să nu trăim orice supărare în singurătate. Când omul o trăiește împreună cu altcineva, capătă putere și îndrumare. Nu mai e de capul lui și atunci posibilitatea de a face erori are răspăuns de la alții și capătă îndrumare.

Fără să ceri ajutor, mai ales când nu găsești rezolvare, cu cât e mai intensă supărarea cu atât mai probabilă e îmbolnăvirea specifică stresului în care te-ai băgat. Deci una dintre modalitățile de a preveni îmbolnăvirea e să fim împreună”, a susținut medicul Adrian Cacovean.

La rândul său, Ingrid Baciu a afirmat că „orice cunoaștere, în absența iubirii, se poate transforma în ceva tare urât. (…) Prevenția începe cu smerenia”.

Totodată, Ingrid Baciu a invocat medicina spirituală: „În medicina spirituală e stipulat următorul lucru: acolo unde se termină egoul, apari tu! Avem stresul psihologic celular de sistem sau multisistemic. (…) În medicina spirituală, învățăm că nu rezonezi degeaba cu o afecțiune, că înainte ai distorsiuni, scindări, neînțelege, percepții gresite, asumări, ulteriori manifestări”.