Ediție specială ”360 de grade”: Când devine astrologia un instrument periculos (VIDEO)
Alina Bădic a vorbit în ediția specială de sâmbătă a emisiunii ”360 de grade”, alături de invitații săi, preot Visarion Alexa, Lucreţiu Tudoroiu, editor şi anticar, Cristian Pompei, consultant şi Valeriu Pănoiu, astrolog, despre punctul până la care astrologia poate fi considerată ca făcând parte din procesul cunoaşterii şi de la ce nivel ea devine un instrument periculos.
Ediție specială ”360 de grade”: Când devine astrologia un instrument periculos
#DIRECT_ONE_h1p00e#
„Dintotdeauna oamenii au avut nevoie de o ghidare și au căutat semnele din jurul lor pe care să le interpreteze. Istoria astrologiei se confundă, de fapt, cu istoria religiei pentru că primii astrologi din istoria omenirii au fost chiar preoții care observau stelele de pe cer în așteptarea unor mesaje din partea Divinității. Astfel a început acest proces de inventariere a mersului astrelor care, mai târziu, a dat tabelele cu efemeride pe care le folosim și astăzi în interpretarea astrologică.
Această nevoie de călăuzire a scindat oamenii și, de fapt, este foarte important de punctat că, indiferent ce cale am urma pentru a primi mesaje de la Univers sau mesaje despre propria noastră viață, ajungem tot la Dumnezeu. Singura diferență este că anumite forme de cunoaștere sunt exclusiviste și le neagă pe celelalte. Astrologia nu neagă existența religiei, nu contestă ritualurile religioase, puterea preoților, harul divin care coboară în sfânta Biserică”, a spus Valeriu Pănoiu.
”Are și Biserica dreptate să fie atât de precaută și atât de prudentă pentru că astrologia poate deveni un instrument periculos în mâinile cui nu trebuie, mai ales atunci când se practică ghicitul în stele, nu astrologia, ca știință, veche de atât timp, care era recunoscută în Evul Mediu, era folosită de către Papi, de către regi, studiată oficial în centrele universitare, în perioada Renascentistă. Din cauza unei proaste utilizări, respectiv a echivelenței cu ghicitul în stele, astrologia poate deveni un instrument periculos. Oamenii pot deveni dependenți și atunci putem vorbi despre această idolatrie despre care vorbește Biserica. Dat atâta vreme cât ea este practicată între niște limite corecte, doar ca o formă de cunoaștere, nu cred că este nimic în neregulă”, a spus și Alina Bădic.