„360 de grade”, cu Alina Bădic: Orice exces invariabil va atrage un tip de afecțiune. Trebuie să ne ascultăm corpul și să ne dozăm energia (VIDEO)

„360 de grade”, cu Alina Bădic: Orice exces invariabil va atrage un tip de afecțiune. Trebuie să ne ascultăm corpul și să ne dozăm energia (VIDEO)

Alina Bădic a vorbit în emisiunea „360 de grade” despre necesitatea de a ne doza energia și de a fi cumpătați și echilibrați, căci excesele de orice fel duc la apariția bolilor. Invitata Alinei Bădic a fost dr. Alina Dascălu, medic primar obstetrică-ginecologie.

Nu trebuie să fim toți la fel, fiecare om e diferit

„Nu există rețetă, dar să stai și să te analizezi, nu trebuie mult, doar să stai puțin cu tine, 5 minute, și să simți și să faci ce simți că poți atunci. Dacă ești într-un deficit energetic nu e cazul să tragi de tine să duci până la capăt o activitate care poate nu e chiar atât de importantă. Dacă putem să dăm maxim într-un anumit moment, facem atunci, nu amânăm spre seară dacă nu mai avem energie, să ne apucăm de lucrurile pe care trebuia să le facem la prânz, pentru că atunci energia noastră nu e la potențial maxim și atunci corpul o percepe ca pe o injurie când îl forțăm când nu e cazul.

Dar e bioritmul pe care cumva fiecare și-l știe din adolescență. Sunt persoane care dau randament maxim noaptea, învață, asimilează mai mult informația, cu toate că, teoretic, ar trebui să ne culcăm la 10 ca și neuronii noștri să se liniștească, dar nu suntem toți la fel. Genele noastre sunt diferite. Sunt persoane care au nevoie de aport de mâncare mai mult dimineața, alții la prânz, alții seara, contrat tuturor dietelor că nu avem voie să mâncăm după ora 7. Deci trebuie să ne cunoaștem și să acceptăm lucrul ăsta. Nu trebuie să fim toți la fel, să ne înregimentăm în anumite tipare”, a declarat dr. Alina Dascălu.

Excesele atrag boli

„Excesul de energie într-un anumit domeniu, indiferent de domeniu, poate atrage diferite boli. (…) Când facem exces într-un domeniu, de exemplu excesul de agresivitate (…) nu are cum să nu atragă boli pe specificul său. Sunt persoane care spun „și eu am fost pătimaș, dar nu m-am îmbolnăvit” sau altul spune „eu m-am îmbolnăvit, deși și prietenii mei au acest defect”. Noi nu putem ști cum se manifestă în interior, la nivel de celulă, un defect.

Poate cineva poate părea pătimaș, dar la nivel de celulă nu e, mai mult se exteriorizează și altcineva poată să pară rece, dar la exterior să fie un vulcan. Și atunci e foarte important să ne dozăm și să știm dacă sunt zone cu exces de energie. (…) Dacă ne știm prea pătimași, muncim prea mult sau avem un viciu în exces, orice exces invariabil va atrage un tip de afecțiune”, a explicat și Alina Bădic.

Cum ne dozăm corect energia în perioada următoare în funcție de zodie aflăm din horoscopul săptămânii 7 – 13 iulie publicat AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`